_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Garides Saganaki
BENODIGDHEDEN
: 12 rauwe scampi (gepeld), 1 grote ajuin, 200 gr tomatenblokjes uit blik, 3 eetlepels olijfolie, peper, 100 gr fetakaas T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, 1 koffielepel gedroogde oregano, platte peterselie BEREIDING
: Verhit de olijfolie in een kookpot en bak hierin de fijngesneden ajuin enkele minuten. Voeg de tomaten en fijngesneden look toe en laat 10 minuten sudderen met deksel op de pot, af en toe eens roeren. Doe er dan de rauwe scampi bij, kruiden met de oregano en wat peper. Roer om en laat nog 10 minuten verder sudderen met deksel op de pot. Ondertussen de feta in kleine blokjes snijden. Zet het vuur af en roer de feta door de saus. Indien je dit gerecht vooraf klaargemaakt hebt, kan je dit dan in de oven ook verder laten opwarmen. Werk af met blaadjes platte peterselie.
Serveersuggestie : opdienen met stokbrood Variante : dit is ook lekker zonder de scampi Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |