_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gegratineerde Saganaki
BENODIGDHEDEN
: 1 grote ajuin, 200 gr tomatenblokjes uit blik, 3 eetlepels olijfolie, peper, 100 gr fetakaas, 100 gr gemalen Emmentaler T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, 1 koffielepel gedroogde oregano (of verse peterselie) BEREIDING
: Verhit de olijfolie in een kookpot en bak hierin de fijngesneden ajuin enkele minuten. Voeg de tomaten en fijngesneden look toe en laat 15 minuten sudderen met deksel op de pot, af en toe eens roeren. Met de mixer of in de blender dit alles fijn mixen. Ondertussen de feta in kleine blokjes snijden. Zet het vuur af en roer de feta door de saus. Verdeel het mengsel over 2 ovenschoteltjes en strooi er de gemalen Emmentaler over. Laat de kaas nu smelten en even verkleuren onder de grill in de oven. Indien je dit gerecht vooraf klaargemaakt hebt, kan je dit dan in de oven ook verder laten opwarmen.
Serveersuggestie : opdienen met stokbrood Variante : dit is ook lekker met de scampi Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |