_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gebakken ganzenlever
BENODIGDHEDEN
: 300
gr verse ganzenlever, 2 dl gevogeltefond, 6 soeplpl frambozenazijn, 1 soeplpl
honing, boter, maïzena, peper en zout. 2
zoete appelen, 1 soeplpl bruine suiker, boter. BEREIDING
: De
gevogeltefond met de frambozenazijn opwarmen en tot de helft laten inkoken.
De honing en 1 lepel suiker hierin oplossen en dan opzij zetten. De
ganzenlever in plakken snijden van ongeveer1,5 cm dik. De
appelen schillen en het klokhuis weghalen met een appelboor. Uit iedere
appel 3 dikke schijven snijden en iedere schijf in 2 helften verdelen. In
een braadpan wat boter opwarmen en hierin de appelschijfjes met 1 lepel suiker
langs beide zijden 2 minuten laten bakken. In
een andere pan de plakken ganzenlever heel kort langs beide zijden op een hoog
vuur bakken (eventueel kan je de lever eerst lichtjes in de bloem wentelen).
Kruiden met peper en zout. Deze uit de pan nemen en op verwarmde borden
leggen. Het
vet uit de pan van het vlees weg doen en met de ingekookte fond de braadresten
losmaken. Binden met in water gebroken maïzena tot de gewenste dikte. De
saus rond de lever verdelen en de borden afwerken met 3 halve appelschijfjes per
bord. Opdienen
met stokbrood of licht gegrild brood.
Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |