_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gebraad van reebout
BENODIGDHEDEN
: 1
kg reebout (zonder been), 4 sjalotten, boter, peper en zout, 3 eetlepels bereide
bosbessen, 2 dl gecondenseerde melk, een geutje cognac. T u i n k r u i d e n : rozemarijn, tijm, salie, laurier BEREIDING
: De ajuin en wortelen in stukjes snijden en samen met alle kruiden en de wijn een marinade maken. Hierin het vlees 12 uur op een koele plaats laten marineren. Het
vlees uit de marinade nemen en laten uitlekken. Rondom bruin bakken in de
boter en kruiden met peper en zout. Ondertussen
de fijngehakte sjalotten fruiten in de pan met het braadvocht en met de gezeefde
marinade aanlengen. Dit tot de helft laten inkoken, regelmatig
roeren. Het vlees in dikke sneden snijden en de saus er apart bijgeven. Serveersuggestie : opdienen met aardappelkroketjes of gebakken aardappeltjes Serveersuggestie : met wintergarnituur (appeltje, peertje, rode kool met appelen, oesterzwammen, spruitjes, ...) Variante : je kan dit recept ook toepassen op andere stukken wild (vb. everzwijn) Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |