_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gebraad van reebout

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

 

Mijn nieuwste RECEPTEN

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

- Wild - Hoofdgerecht - Tuinkruiden -

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

 1 kg reebout (zonder been), 4 sjalotten, boter, peper en zout, 3 eetlepels bereide bosbessen, 2 dl gecondenseerde melk, een geutje cognac.
Voor de marinade: 5 dl rode wijn, 1 wortel, 2 uien, 2 kruidnagels, 3 jeneverbessen, 1 koffielepel gekneusde peperkorrels. 

T u i n k r u i d e n :   rozemarijn, tijm, salie, laurier

BEREIDING :

 De ajuin en wortelen in stukjes snijden en samen met alle kruiden en de wijn een marinade maken.  Hierin het vlees 12 uur op een koele plaats laten marineren.

Het vlees uit de marinade nemen en laten uitlekken.  Rondom bruin bakken in de boter en kruiden met peper en zout.
Aan alle kanten gelijkmatig braden gedurende 30 minuten.  Flamberen met de cognac, het vlees uit de pan nemen en warm houden in een voorverwarmde oven (20 minuten aan 150°C).

Ondertussen de fijngehakte sjalotten fruiten in de pan met het braadvocht en met de gezeefde marinade  aanlengen.  Dit tot de helft laten inkoken, regelmatig roeren.
De bosbessen en de room toevoegen.  Op een zacht vuurtje onder voortdurend roeren nog even laten inkoken tot sausdikte.

Het vlees in dikke sneden snijden en de saus er apart bijgeven. 

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelkroketjes of gebakken aardappeltjes

Serveersuggestie :  met wintergarnituur (appeltje, peertje, rode kool met appelen, oesterzwammen, spruitjes, ...)

Variante : je kan dit recept ook toepassen op andere stukken wild (vb. everzwijn) 

Wijntip : een stevige rode wijn (vb. een Pomerol, of andere Bordeaux)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina