_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gegrilde scampi zoetzuur
BENODIGDHEDEN
: 16 ongepelde scampi, 2 eetlepels arachide olie, 2 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel rietsuiker T u i n k r u i d e n : 1 teentje look, een stukje gember BEREIDING
: De look en gember fijn snijden. Een marinade maken: olie en oestersaus goed mengen, suiker en azijn erdoor roeren, look en gember erbij voegen. Doe de scampi in de marinade en roer goed om. Dek af en laat op een koele plaats gedurende minimum 2 uur marineren, maar dat mag ook een halve dag zijn. Vier scampi per persoon op een bamboeprikker steken en op een grillplaat of op de barbecue krokant bakken. Serveersuggestie : als onderdeel van een gemengd voorgerecht, of als tapa Variante : als aperitiefhapje, met 1 gepelde scampi op een cocktailprikker Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |