_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gegrilde scampi zoetzuur

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Scampi 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht / Tapa

Zeevruchten - Tapas - Hapjes - Voorgerechten - Eenvoudig - China

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

16 ongepelde scampi, 2 eetlepels arachide olie, 2 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel rietsuiker

T u i n k r u i d e n :   1 teentje look, een stukje gember

BEREIDING :

De look en gember fijn snijden. Een marinade maken: olie en oestersaus goed mengen, suiker en azijn erdoor roeren, look en gember erbij voegen. 

Doe de scampi in de marinade en roer goed om.  Dek af en laat op een koele plaats gedurende minimum 2 uur marineren, maar dat mag ook een halve dag zijn. 

Vier scampi  per persoon op een bamboeprikker steken en op een grillplaat of op de barbecue krokant bakken.

 

Serveersuggestie :  als onderdeel van een gemengd voorgerecht, of als tapa

Variante :  als aperitiefhapje, met 1 gepelde scampi op een cocktailprikker

Wijntip : een droge witte wijn (vb Chenin blanc) of een droge sherry

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina