_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gemarineerde zalm
BENODIGDHEDEN
: Een
dikke zalmfilet van ± 500 gr, 4 eetlepels citroensap (of witte wijnazijn), olijfolie en slaolie
(van elk 2 eetlepels), 1 sjalotje, peper en zout . T u i n k r u i d e n : fijngehakte peterselie en fijngesneden dille (van elk 1 eetlepel) BEREIDING
: De
verse zalmfilet in dunne plakken snijden. Een
marinade maken van het fijngesneden sjalotje, de peterselie, dille, citroensap,
olie en azijn, kruiden met peper en zout. Een
eetlepel van de marinade op de bodem van een stenen kom doen, hierop enkele
plakken zalm leggen en deze met een eetlepel marinade besprenkelen.
Opnieuw een laag zalm en marinade, tot alle zalm verwerkt is. Voor het opdienen op ieder bord enkele plakken gemarineerde zalm leggen, je kan dit verder afwerken met een paar halve kerstomaatjes, enkele stukjes avocado, en een takje dille erbovenop (de zalm is na een half uurtje al lekker maar smaakt nog half rauw / mijn voorkeur; mag ongeveer 2 tot 4 uur marineren alvorens hem op te dienen, hoe langen hoe minder rauwe vissmaak). Serveersuggestie : opdienen met toast of stokbrood Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |