_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gepocheerde zalm met whiskysaus
BENODIGDHEDEN
: 600 gr zalm (zalm in 1 stuk, zalm in moten of zalmfilet), 2 dl droge witte wijn, 6 dl groentebouillon ( ajuin, selder, tuinkruiden, peper, water, blokje visbouillon) T u i n k r u i d e n : laurier, tijm, peterselie, look De saus: 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel whisky, 1 koffielepel citroensap, peper van de molen
BEREIDING
: De groenten in stukken snijden en in een kookpot doen, er het koude water overgieten, kruiden, peper en bouillonblokje toevoegen. Aan de kook brengen en gedurende 20 minuten laten sudderen. Door een zeef gieten en het water opvangen. De
witte wijn bij de groentebouillon doen en aan de kook brengen. De
warmtebron verminderen en de zalm in de kookpot leggen. De tijd voor pocheren is afhankelijk van de grootte van de vis. Zalmmoten en zalmfilet zijn in ongeveer 10 minuten gaar. Voor een hele vis is de tijd afhankelijk van de grootte van de vis, maximum 20 minuten voor een grote zalm. De vis laten afkoelen in het kookvocht om koud op te dienen. Voor de saus alle ingrediënten goed mengen, en bij het serveren over de vis doen. Serveersuggestie : opdienen met een slaatje of als onderdeel van een koud buffet Variante : je kan ook andere soorten vis pocheren (forel, zalmforel, kabeljauw, ...) Variante : gepocheerde vis kan ook warm opgediend worden, met aardappelen en Hollandse saus Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |