_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gravad Lax
BENODIGDHEDEN
: 2 zalmfilets met vel (elk ongeveer 400 gr), 100 gr grof zeezout, 60 gr suiker, 1 eetlepel grof gemalen peperkorrels T u i n k r u i d e n : een flinke tak dille Voor de saus: 2 eetlepels Dijon mosterd, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels zonnebloemolie T u i n k r u i d e n : 1 eetlepel fijngehakte dille BEREIDING
: Spoel de zalmfilets in koud water en dep droog met keukenpapier. Hak de dille fijn en meng met het zeezout, de suiker en de gekneusde peper. Leg
een zalmfilet met het vel naar beneden op een stuk plasticfolie. Verdeel
hierover het zoutmengsel en leg hierop de tweede zalmfilet met het vel naar
boven. Druk goed aan en sluit de folie rond de vis. Wikkel het
geheel nog tweemaal in een plasticfolie. Laat deze nu minimum 36 uur en maximum 48 uur marineren, hierbij elke 12 uur het pakketje vis omkeren, zodat beide stukken om de beurt in het vocht komen te liggen. Neem de zalm uit de verpakking en wrijf schoon met keukenpapier. Snijd de gravad lax met een scherp mes in dunne plakken en serveer met een dille-mosterdsaus. De
saus: meng de mosterd, de azijn en de suiker goed door mekaar. Klop er
beetje bij beetje de olie door zodat je een gebonden sausje bekomt. Roer
er dan de fijngehakte dille door. Serveersuggestie : de zalm serveren met de saus en geroosterd brood Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |