_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Groentelasagne
BENODIGDHEDEN
: 300 gr voorgekookte lasagne, 1 aubergine, 200 gr tomatenblokjes, 150 gr rode paprika, 200 gr wortelen, 150 gr champignons, 1 ajuin, olijfolie, arachideolie, boter, 50 gr gemalen Emmentaler, 50 gr gemalen Parmezaan, peper en zout. Béchamelsaus: ˝ l melk, 40 gr boter, 40 gr bloem, muskaatnoot, peper en zout T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look BEREIDING
: De aubergine in dunne plakken snijden, leg deze op een schaal, bestrooi met zout en laat 20 minuten staan. Spoel de plakken dan af met koud water en dep ze droog. Bak langs beide kanten in wat olijfolie. De
ajuin, de paprika, de wortelen en de champignons in fijne blokjes snijden. Verwarm 2 eetlepels arachideolie in de wok en hierin de helft van de ajuin, 1 fijngesneden teentje look en de paprika gedurende enkele minuten roerbakken. De tomatenblokjes erbij doen en kruiden met peper en zout. Giet dit in een kom en zet opzij. Opnieuw 2 eetlepels arachideolie verwarmen in de wok en hierin de rest van de ajuin, 1 fijngesneden teentje look en de wortelen gedurende enkele minuten roerbakken. De champignons erdoor roeren en nog even laten meebakken. Kruiden met peper en zout. Een
stenen ovenschotel inwrijven met boter en de lasagne samenstellen. Serveersuggestie : in stukjes snijden en opdienen bij een vleesschotel (vb.bij lamfilet, rundgebraad of varkenshaasje)
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |