_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Kaasfondue uit de Savoie
BENODIGDHEDEN
: 300 gr Comté de Savoie, 300 gr Beaufort, 200 gr Reblochon (niet te rijp), 2 teentjes look, 1/2 fles droge witte wijn (Apremont, Roussette, of ...), citroensap, 1 borrelglaasje Marc de Savoie (of Marc de Bourgogne), 1 eetlepel maïzena, peper, provencaalse kruiden, 2 stokbroden, 1 krop groene sla (of gemengde sla), 4 tomaten, 1 sjalotje. BEREIDING
: Snij het stokbrood in blokjes. Meng de sla met wat olijfolie en wijnazijn. De tomaten halveren en iedere helft in dunne schijfjes snijden, snij het sjalotje fijn en strooi over de tomaten, kruiden met peper en zout. Doe de wijn en enkele druppels citroensap in de caquelon (aardewerken pot) en breng deze aan de kook. Snij de teentjes knoflook fijn en doe ze in de pot, kruid met provencaalse kruiden en veel peper van de molen. Voeg al roerend beetje bij beetje de gemalen kaas toe en blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Meng de maïzena met de Marc en bind hiermee de fondue (laat nog enkele minuten zachtjes koken, hierbij blijven roeren). Breng de caquelon op tafel en hou warm op een zacht brandend vuurtje (vb. van het fonduestel). Serveersuggestie : op het einde van de fondue kunnen 1 of 2 eieren in de caquelon gebroken worden, deze goed omroeren met het restje kaas, even laten bakken en het vuurtje doven. Variante : een kaas kan vervangen worden door een andere soort, of er kunnen meerdere soorten gebruikt worden (zoals Gruyère, Raclettekaas, ...) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |