_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Kaiserschmarrn
BENODIGDHEDEN
: 175 gr bloem, 3 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 4 dl melk, een mespuntje zout, boter, poedersuiker BEREIDING
: Neem een ruime kom en roer de bloem, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar. Doe er de eierdooiers en 1 dl melk bij (het eiwit in een andere kom doen). Goed omroeren tot een gladde deeg. Roer er dan de rest van de melk door. Ondertussen de eiwitten stijf kloppen en dan door het beslag roeren. Smelt
een klontje boter in een koekenpan en giet er de helft van het beslag in (de
laag mag maximum 1 cm dik zijn). Bak op een matig vuur gedurende ongeveer
4 minuten, tot de onderkant goudbruin geworden is. Bak
dan de rest van het beslag op dezelfde manier. Smelt ondertussen nog een klontje boter en bak hierin de stukken pannenkoek nog enkele minuten tot ze rondom bruin zijn (hierbij regelmatig omscheppen). Bij
het opdienen bestrooien met poedersuiker. Serveersuggestie : opdienen met appelmoes Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |