_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Kikkerbilletjes uit de Provence
BENODIGDHEDEN
: 16 kikkerbilletjes, 80 gr boter, peper en zout, 3 eetlepels bloem T u i n k r u i d e n : 10 teentjes knoflook, ½ bos peterselie, een takje tijm BEREIDING
: De bloem in een plastiekzak doen en flink kruiden met peper en zout. Doe er de kikkerbilletjes bij (eerst laten ontdooien en droogdeppen met keukenpapier), sluit de zak en schud deze tot alle kikkerbilletjes met bloem bedekt zijn. De peterselie fijn hakken, de blaadjes tijm van het takje halen en de look fijnsnijden. Laat de boter smelten en roer er de look, tijm en peterselie door. Verdeel dit over 4 ovenvaste schoteltjes en leg er de kikkerbilletjes op. Laat gaar worden in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 25 minuten (na 10 minuten de kikkerbilletjes omkeren). Serveersuggestie : opdienen met stokbrood Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |