_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Kippenvleugels in een korstje
BENODIGDHEDEN
: 4 kippenvleugels, 1 ei, bloem, paneermeel, peper en zout 2 sausjes (vb mosterdsaus, kerriesaus, mierikswortelsaus, ...) BEREIDING
: De kippenvleugels in twee stukken snijden en flink kruiden met peper en zout. Neem 3 soepborden, doe in het eerste bord enkele eetlepels bloem, in het tweede bord het ei opkloppen met een eetlepel water, doe in het derde bord wat paneermeel. De stukken vleugel door de bloem wentelen, deze daarna door het opgeklopte ei halen en tenslotte door het paneermeel. Laat het frituurvet ondertussen opwarmen naar 160°C. Doe er dan eerst de dikkere stukken van de vleugel in en na 5 minuten de dunnere stukken erbij doen. Alles samen nog 10 minuten langzaam bakken tot ze goudbruin zijn. Uit
het frituurvet nemen en laten uitlekken op keukenpapier. Serveersuggestie : opdienen met enkele dipsausjes Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |