_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Knoflooksoep met rivierkreeftjes
BENODIGDHEDEN
: 150 gr gepelde teentjes knoflook, 150 gr ajuin, 100 gr wortelen, 3 eetlepels olijfolie, 6 dl groentebouillon, 2 dl gecondenseerde melk, 1 dl droge witte wijn, ½ koffielepel paprikapoeder, ¼ koffielepel currypoeder, peper en zout, 200 gr rivierkreeftjes T u i n k r u i d e n : 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook BEREIDING
: De teentjes knoflook halveren, de kern ervan verwijderen en samen met de fijngesneden ajuin in de olie gedurende 5 minuten zachtjes laten stoven. De wortelen in dunne schijfjes snijden en erbij voegen. De groentebouillon erover gieten en 30 minuten laten koken op een zacht vuurtje. Daarna alles fijn mixen. De
witte wijn en de rivierkreeftjes toevoegen. Op smaak brengen met currypoeder en paprikapoeder, eventueel nog wat peper en zout.
De soep opnieuw aan de kook brengen en nog 5 minuten laten
verder koken zonder deksel op de pot (af en toe roeren) De pot van het
vuur nemen en er dan de gecondenseerde melk doorroeren. Serveersuggestie : bij het opdienen bestrooien met de gehakte bieslook Variante : je kan de groentebouillon vervangen door een bouillon van garnalen of een visbouillon Variante : je kan de de rivierkreeftjes vervangen door roze garnalen, door snippers Gandaham, ...
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |