_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Knolselderpuree
BENODIGDHEDEN
: 800 gram knolselder, 200 gram aardappelen, 100 gram gemalen kaas (vb. Emmentaler), 50 gr boter, melk, peper, zout, nootmuskaat. BEREIDING
: De knolselder en de aardappelen in stukken snijden en in gezouten water laten gaarkoken (ongeveer 15 minuten). Het kookvocht afgieten en de boter bij de groenten doen. Maak een puree van de knolselder en de aardappelen, hierbij melk toevoegen tot de gewenste dikte van de puree. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. De gemalen kaas door de puree roeren en nog even laten opwarmen. Serveersuggestie : dit is een puree die bij heel wat gerechten past, zowel bij vis, vlees als bij een wildschotel, eventueel in combinatie met een wortelpuree en spinazieaardappelen Serveersuggestie : je kan de puree de dag vooraf klaarmaken , deze dan in een stenen schaal doen, bedekken met paneermeel en een beetje boter, om later in de oven op te warmen
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |