_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Krabsalade

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Zeevruchten - Voorgerechten - Hapjes

1 persoon

 

 BENODIGDHEDEN :

3 krabbenscharen (of scharen en poten van de gegratineerde krab, zie recept), 1 hardgekookt ei, 1 eetlepel mayonaise, peper en zout.

T u i n k r u i d e n : een klein takje peterselie

BEREIDING :

Breek de scharen en poten open en haal er het vlees uit.  De grootste stukken met een vork pletten.
Eveneens het wit van het ei met een vork fijn pletten en dit samen met de mayonaise door de krab roeren.  Kruiden met peper en zout.

De eierdooier verkruimelen, mengen met de fijngesneden peterselie en boven op de krabsalade strooien.

 

Serveersuggestie :  opdienen met tomatensalade en stokbrood of een ovenkoek

Serveersuggestie :  je kan het ook opdienen als hapje voor meerdere personen

Wijntip : een fruitige witte wijn (vb. een Chardonnay)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina