_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gegratineerde krab
BENODIGDHEDEN
:
1 verse krab (of eenvoudiger, met een gekookte
krab), 1 wortel, 1 ajuin, 50 gr gemalen Emmentaler, 4 cl droge witte wijn,
paneermeel, chilipeper, olijfolie. T
u i n k r u i d e n : 1 teentje look BEREIDING
:
Doe in een kookpot voldoende water om de krab in onder te
dompelen, de grof gesneden ingrediënten en kruiden voor het koken van de krab er
in doen, aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten verder koken.
Haal de scharen en poten van de krab eraf
(hou dit apart om er een krabsalade mee te maken, zie
afzonderlijk recept) en breek de krab
Serveersuggestie : opdienen met stokbrood of een ovenkoek Serveersuggestie : je kan het ook opdienen als hoofdgerecht met aardappelkroketten of aardappelpuree en een groene salade Variante : je kan de volledige krab met scharen en poten ook verwerken voor twee personen (hierbij vul je dan twee afzonderlijke ovenschaaltjes, want je hebt maar één schaal van de krab) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |