_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Malagasy brochettes

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Malagasy brochettes

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hapjes - Tapas

Voorgerechten - Vlees - Hapjes - Tapas - Madagaskar

40 stuks

 

 BENODIGDHEDEN :

600 gr rundvlees, 40 houten brochettestokjes
Marinade van: 3 eetlepels olijfolie, 1 sjalot, 2 teentjes look, 1 koffielepel fijngesneden gember, 1 koffielepel tomatenpuree, 1 eetlepel sojasaus, tijm, peper   

BEREIDING :

Snijd het rundvlees in dobbelsteentjes van ongeveer 1,5 cm.

Maak een marinade door de fijngesneden sjalot en look samen te mengen met alle andere ingrediënten.

Meng het vlees door de marinade en laat minimum 12 uur trekken.

Steek 3 blokjes vlees op een brochettestokje en bak 3 ŕ 4 minuten op de grill.  

 

Serveersuggestie :  als aperitiefhapje, als tapa of als voorgerecht

Variante : origineel met zébu-vlees, maar je kan het ook met ander vlees klaarmaken (kangoeroe, kipfilet, ...)

Wijntip : cava of vonkelwijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina