_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Overdekte rabarbertaart
BENODIGDHEDEN
: 300 gr bloem, 200 gr solo (of andere plantaardige boter), 1 dl water, een snuifje zout. Voor de vulling: 4 stelen rabarber (± 400 gr), 50 gr boter, 220 gr witte suiker, 1 pakje vanillesuiker, 2 eieren. Voor de afwerking: 1 eierdooier.
BEREIDING
: Snij
de solo in blokjes en doe in een kom samen met het zout en het water. Voeg
de bloem erbij (maar hou een paar lepels apart). Kneed er nu een deeg van
en strooi af en toe wat van de bloem over het deeg zodat het minder aan de
handen kleeft. Maak de vulling: de boter smelten samen met de suiker , neem de pot van het vuur en klop er de eieren door. Snij de rabarber in stukken van 1 cm en meng door de saus. Snij
de bol deeg middendoor, bestrooi het werkblad met een lepel bloem en rol het
deeg uit tot
je er een ronde taartvorm van 28 cm mee kunt beleggen. Plooi de randen omhoog en
giet de saus met de rabarber op het deeg. Bak de taart gedurende 35 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. De taart ontvormen en bestrooien met grof suiker terwijl ze nog warm is.
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |