_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Pannenkoekjes met kaviaar - Blini
BENODIGDHEDEN
: Voor de pannenkoekjes (±20 blini's): 3 dl melk, 200 gr zelfrijzende bloem, 20 gr boter, 2 eieren, 1 koffielepel suiker en boter voor de koekenpan Voor de afwerking: 250 gr Russische kaviaar (of zalmeitjes, of lompviseitjes), 1 citroen, 125 gr zure room T u i n k r u i d e n : platte peterselie of takjes dille BEREIDING
: Laat
de melk lauw worden en smelt hierin de boter. Roer
de lauwe melk door de eierdooiers, voeg de bloem erbij en roer enkele minuten
tot je een glad beslag krijgt. Verwarm
een kleine koekenpan (of een pannetje van de gourmet-set)
en smelt hierin een klein klontje boter. Laat
de pannenkoekjes afkoelen om te serveren.
Leg op elk bord twee blini's en schep er een koffielepel kaviaar op. Naast de blini's, leg je een dun schijfje citroen en een eetlepel zure room. Afwerken met peterselie of dille. Serveersuggestie : als klein voorgerechtje met een Russiche Wodka of als aperitiefhapje Variante : deze blini's kunnen ook met ander beleg geserveerd worden (vb gerookte zalm, heilbot, ...) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |