_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Pannenkoekjes met kaviaar - Blini

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Rusland)

 

Voorgerecht

Voorgerechten - Vis - Zeevruchten - Hapjes - Rusland

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Voor de pannenkoekjes (20 blini's): 3 dl melk, 200 gr zelfrijzende bloem, 20 gr boter, 2 eieren, 1 koffielepel suiker en boter voor de koekenpan

Voor de afwerking: 250 gr Russische kaviaar (of zalmeitjes, of lompviseitjes), 1 citroen, 125 gr zure room 

T u i n k r u i d e n :  platte peterselie of takjes dille

BEREIDING :

Laat de melk lauw worden en smelt hierin de boter.  
Splits de eieren, roer de dooiers los met de suiker, klop het eiwit stijf.

Roer de lauwe melk door de eierdooiers, voeg de bloem erbij en roer enkele minuten tot je een glad beslag krijgt.
Spatel er nu het opgeklopt eiwit door.

Verwarm een kleine koekenpan (of een pannetje van de gourmet-set) en smelt hierin een klein klontje boter.
Giet zoveel beslag in de pan tot de bodem net bedekt is.  Bak de blini bruin aan de onderkant (dit is tot er bovenaan overal gaatjes verschijnen), draai om en bak ook de andere kant bruin.
Bak zo verder tot het beslag opgebruikt is (tip: voor grote hoeveelheden kan je het best met 2 pannetjes tegelijk bakken).

Laat de pannenkoekjes afkoelen om te serveren.

Leg op elk bord twee blini's en schep er een koffielepel kaviaar op.

Naast de blini's, leg je een dun schijfje citroen en een eetlepel zure room.

Afwerken met peterselie of dille.

 

Serveersuggestie :  als klein voorgerechtje met een Russiche Wodka of als aperitiefhapje

Variante : deze blini's kunnen ook met ander beleg geserveerd worden (vb gerookte zalm, heilbot, ...)

Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Riesling)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina