_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Quiche met Chinese kool
BENODIGDHEDEN
: 1 Chinese kool (± 800 gram), 400 gr rundergehakt (americain puur), 300 gr bladerdeeg, 1 ajuin, 40 gr boter, 4 eieren, 2 dl gecondenseerde melk, 80 gr gemalen kaas, muskaatnoot, peper en zout T u i n k r u i d e n : 1 flinke tak tijm BEREIDING
: Het onderste deel van de Chinese kool eraf snijden, dan de kool grof versnijden en goed spoelen. Uit het water nemen en in een pot doen, kruiden met een weinig zout, peper en flink wat muskaatnoot. Op een zacht vuurtje plaatsen en halfgaar laten worden (af en toe eens omroeren). Daarna laten uitlekken en gedeeltelijk afkoelen. Ondertussen de ajuin fijn snijden, de boter verhitten in een pan en hierin de ajuin samen met het rundergehakt goed bakken (tot het volledig droog geworden is) De blaadjes tijm van de takjes ritsen en door het rundergehakt roeren. Kruiden met peper en zout. De eieren flink opkloppen met een snufje zout en er dan de gecondenseerde melk doorroeren. Het bladerdeeg uitrollen en hiermee een bakblik van 30 cm bedekken. De Chinese kool over het deeg verdelen, hier bovenop een laag gebakken vlees leggen en er dan het eimengsel over gieten. Dit dan in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 minuten laten bakken (in de midden van de oven). Uit
de vorm nemen, op een schaal leggen en in 8 stukken versnijden. Warm
opdienen. Serveersuggestie : mag ook afkoelen en nadien terug opwarmen in de microgolfoven Variante : kan ook koud opgediend worden bij een picknick Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |