_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Rabarbertaart

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

Dagschotel juni

 

Nagerecht

Gebak - Eieren - Fruit - België

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

125 gr suiker, 3 eieren, 50 gr boter, 125 gr zelfrijzende bloem, 50 gr maïzena, 4 eetlepels melk, een snufje zout, 3 à 4 stelen rabarber, 100 gr suiker. 

BEREIDING :

Meng 125 gr suiker samen met de zachtgemaakte boter, een snufje zout, 2 eierdooiers en 1 volledig ei.  Meng er de bloem en maïzena onder, voeg de melk bij en roer tot een gladde deeg.

Giet het deeg in een beboterde taartvorm en beleg volledig met stukjes rabarber van 1 cm dik.
Laat 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Klop 2 eiwitten tot sneeuw en voeg al kloppend 100 gr suiker bij.
Neem het gebak uit de oven, bedek met het eiwit en laat nog 10 minuten verder bakken (tot het eiwit opgesteven en licht gebruind is).

Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina