_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Sabayon

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de zomer

Menu vegetarisch

 

 

Nagerecht

Eieren - Nagerechten - Italië

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

2 eierdooiers, 1 dl droge witte wijn, 40 gr bloemsuiker

BEREIDING :

Doe de eierdooiers in een steelpan en roer er de suiker door.  Giet de witte wijn erbij en meng goed.

Zet de pan op een zacht vuurtje en klop voortdurend in het eiermengsel.  Doe dit tot alles schuimig geworden is, maar laat zeker niet koken.

 

Serveersuggestie :   warm opdienen, je kan er ook een  bolletje vanille-ijs bijgeven

Variante : - voor de originele Italiaanse 'Zabaglione', de droge witte wijn vervangen door Marsala en de hoeveelheid suiker halveren
                 - net vóór het opdienen een geutje amaretto door de sabayon roeren, of een geutje cointreau op de bodem van het glas doen

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina