_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Salade met gekonfijte kippenmaagjes

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Groenten - Gevogelte - Salades - Voorgerechten - Frankrijk

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Gemengde salade, 300 gr verse kippenmaagjes, 250 gr eendenvet, 50 gr pijnboompitten

Vinaigrette : 1 eetlepel balsamico azijn, 2 eetlepels walnotenolie, 4 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel rietsuiker, 1 teentje look (zeer fijn gesneden), peper van de molen

T u i n k r u i d e n :  een takje tijm, een laurierblad

BEREIDING :

Het eendenvet opwarmen, tijm, laurier en zout toevoegen, hierin de kippenmaagjes gedurende 1 uur laten sudderen.  Daarna de gekonfijte maagjes uit de pot nemen en laten uitlekken op keukenpapier.

De pijnboompitten even laten kleuren onder de grill.

Een vinaigrette maken met alle ingrediënten.

Schik de sla op 2 borden en verdeel de vinaigrette over de sla.  Leg hierop de lauwe kippenmaagjes en bestrooi met de pijnboompitten. 

 

Serveersuggestie :  geef er stokbrood bij of geroosterd toastbrood

Variante : je kan ook borstfilet of bouten van kip of eend gebruiken om te konfijten 

Variante : opdienen als maaltijdsalade, eventueel de hoeveelheden vergroten

Wijntip : een kruidige Sauvignon Blanc

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina