_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Salade met gekonfijte kippenmaagjes
BENODIGDHEDEN
: Gemengde salade, 300 gr verse kippenmaagjes, 250 gr eendenvet, 50 gr pijnboompitten Vinaigrette : 1 eetlepel balsamico azijn, 2 eetlepels walnotenolie, 4 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel rietsuiker, 1 teentje look (zeer fijn gesneden), peper van de molen T u i n k r u i d e n : een takje tijm, een laurierblad BEREIDING
: Het eendenvet opwarmen, tijm, laurier en zout toevoegen, hierin de kippenmaagjes gedurende 1 uur laten sudderen. Daarna de gekonfijte maagjes uit de pot nemen en laten uitlekken op keukenpapier. De pijnboompitten even laten kleuren onder de grill. Een vinaigrette maken met alle ingrediënten. Schik de sla op 2 borden en verdeel de vinaigrette over de sla. Leg hierop de lauwe kippenmaagjes en bestrooi met de pijnboompitten. Serveersuggestie : geef er stokbrood bij of geroosterd toastbrood Variante : je kan ook borstfilet of bouten van kip of eend gebruiken om te konfijten Variante : opdienen als maaltijdsalade, eventueel de hoeveelheden vergroten Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |