_____________________________________________________________________________________________________________________________________ 'Salat' met balsamico-dressing
BENODIGDHEDEN
: Sla (kropsla, ijsbergsla, eikenbladsla, krulsla, veldsla, of gemengde sla), 2 tomaten, ½ komkommer, 2 à 3 wortelen, 4 sneden gekookte hesp, 4 sneden jonge of halfbelegen kaas Voor de balsamico-dressing : 2 eetlepels balsamico azijn, 6 eetlepels olijfolie, 12 eetlepels verse room of gecondenseerde melk, peper en zout BEREIDING
: Sla spoelen, wortelen raspen, tomaten in stukken snijden en komkommer in schijfjes. Een snede hesp en een snede kaas op elkaar leggen en samen oprollen. Deze rol in schijfjes snijden van ongeveer 1 cm dik. De dressing maken : balsamico azijn en olie goed mengen, kruiden met peper en zout en er dan de room of gecondenseerde melk doorroeren. Schik
al de groenten op de borden, leg er de schijfjes hesp en kaas bij en verdeel hierover de
balsamico-dressing.
Serveersuggestie : je kan er nog een gekookt eitje aan toevoegen en er een maaltijdsalade aan van maken Variante : met beetgaar gekookte groenten zoals schijfjes wortel, roosjes bloemkool, rode bieten, knolselder Variante : de hesp en kaas vervangen door gebakken kipfilet of kalkoenfilet, gerookte zalm of gegrilde scampi Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |