_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Portosaus bij rood wild

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Saus

Sausen - Eenvoudig

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 dl rode Porto, 2 dl water, 2 eetlepels Luikse siroop, 2 eetlepels witte wijnazijn, maïzena,
(samen met de braadresten van rood wild)  

BEREIDING :

Als het vlees gebakken is, dit in aluminiumfolie wikkelen en warm houden.  Ondertussen de braadresten losmaken met het water en als het kookt, de Porto erbij voegen.  Doe er de azijn bij en roer er de Luikse siroop door.  

Laat de saus even doorkoken en binden met wat maïzena.

 

Serveersuggestie :  deze saus past bij alle soorten rood wild dat rosé gebakken is (ree, wild zwijn, kangoeroe, ...)

Variante : de Luikse siroop kan je vervangen door een donkere confituur (vb. van bosbessen)

Wijntip : een stevige rode Rioja

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina