_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Stoofpotje van haas
BENODIGDHEDEN
: 1 haas (in stukken verdeeld), ½ fles rode wijn, 200 gram vers spek (in blokjes), 3 uien, 2 teentjes look, enkele jeneverbessen, 50 gr boter, 2 cl cognac, peper en zout, maïzena. T u i n k r u i d e n : een flinke tak verse tijm, 4 blaadjes laurier. BEREIDING
: De
boter smelten in een gietijzeren pot en er de stukken haas rondom rond in
aanbakken. Leg de gebakken stukken op een schaal. Leg de stukken haas er dan boven op, en deze kruiden met peper en zout. De rode wijn erover gieten, en de kruiden erbij doen. Het
geheel aan de kook brengen en dan gedurende minimum 2 uur (mag ook 3 uur) zachtjes laten
sudderen met deksel op de pot. Serveersuggestie : opdienen met wild garnituur (vb. peertjes in de rode wijn, spruitjes, witloof, ...) Variante : je kan de hazenrug apart kort bakken in een braadpan (mag best nog rosé zijn) en vooraf opdienen Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |