_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Stoofpotje van haas

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Wild - Tuinkruiden - België

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 haas (in stukken verdeeld), ½ fles rode wijn, 200 gram vers spek (in blokjes), 3 uien, 2 teentjes look, enkele jeneverbessen, 50 gr boter, 2 cl cognac, peper en zout, maïzena.

T u i n k r u i d e n :   een flinke tak verse tijm, 4 blaadjes laurier.

BEREIDING :

De boter smelten in een gietijzeren pot en er de stukken haas rondom rond in aanbakken.  Leg de gebakken stukken op een schaal.
De spekblokjes in dezelfde pot goed aanbakken en er ondertussen ook de fijn gesneden ajuin bijvoegen.  De fijngesneden teentjes look eronder roeren.

Leg de stukken haas er dan boven op, en deze kruiden met peper en zout.  De rode wijn erover gieten, en de kruiden erbij doen.

Het geheel aan de kook brengen en dan gedurende minimum 2 uur (mag ook 3 uur) zachtjes laten sudderen met deksel op de pot.
Doe er daarna een geutje cognac bij en bindt de saus met in water gebroken maïzena.

 

Serveersuggestie :  opdienen met wild garnituur (vb. peertjes in de rode wijn, spruitjes, witloof, ...) 

Variante : je kan de hazenrug apart kort bakken in een braadpan (mag best nog rosé zijn) en vooraf opdienen

Wijntip : een stevige rode wijn (vb. een Pomerol, of een Bourgogne)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina