_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Venkelsoep met mosselen
BENODIGDHEDEN
: 1
grote venkelknol, 1 l bouillon van kip, peper en zout, 25 gr boter, 25 gr bloem,
2 dl gecondenseerde melk, 1 kg mosselen, 2 ajuinen, 1 teentje look, boter. T u i n k r u i d e n : 1 koffielepel korianderzaad BEREIDING
: De
venkel middendoor snijden en gaarkoken in de kippenbouillon (ongeveer 20
minuten). Ondertussen de ajuin fijn snijden en in wat boter enkele minuten
laten stoven, er de fijngesneden look bijvoegen en even laten meebakken.
De schoongemaakte mosselen in de pot met de ajuin doen, er de geplette
korianderzaden bijdoen en kruiden met wat peper en zout. De mosselen gaar
koken. De
venkel uit de bouillon nemen (eventueel laten afkoelen) en hem in kleine blokjes
snijden. De mosselen uit de schelpen halen en deze samen met de venkel in
de bouillon doen. Het kookvocht van de mosselen ook toevoegen. Maak
een roux van de boter en de bloem en bind hiermee de soep. Nog even laten
doorkoken en er de gecondenseerde melk bijvoegen. Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |