_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Zeebaars uit Kameroen

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Kameroen)

 

Voorgerecht

Vis - Voorgerechten - Tuinkruiden - Kameroen

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 zeebaarzen, olie, 4 eetlepels mayonaise, 2 koffielepels sambal oelek

T u i n k r u i d e n :   2 sjalotten

BEREIDING :

De vissen (gekuist en ontschubt) spoelen en droogdeppen op keukenpapier.  Iedere vis middendoor snijden, zodat je een helft hebt met de staart en een helft met de kop.  In elk stuk nog een paar inkervingen maken met een scherp mes, langs beide zijden.

De grill van de oven voorverwarmen, een metalen rooster bovenaan en een bakplaat onderaan voorzien (opvang afdruipend vet).

De stukken vis aan beide zijden met olie inwrijven en op het rooster leggen.  Gedurende 5 à 6 minuten laten bakken onder de grill, de stukken vis omdraaien en de nogmaals 5 à 6 minuten bakken onder de grill.  

De grill uitschakelen en de oven op 150°C instellen.  De vis nog gedurende 15 à 20 minuten laten verder gaar worden.

Ondertussen de mayonaise mengen met de sambal oelek tot een vrij pikante saus.  De sjalotten in ringen snijden.

De stukken vis op 4 borden leggen, de ringen sjalot over de vis verdelen, de saus naast de vis op het bord scheppen.

 

Serveersuggestie :  je kan het ook als hoofdgerecht klaarmaken, 1 vis per persoon, en opdienen met rijst

Variante : dit gerecht kan ook met andere vissoorten klaargemaakt worden (vb. makreel)

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Entre-deux-mers)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina