_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Zeepaling met witte wijn
BENODIGDHEDEN
: 1 kg dunne zeepaling (hondshaai), 500 gr verse champignons, 1 bosje lente-uitjes (of 2 ajuinen), 100 gr gepelde garnalen, 2 dl droge witte wijn, 2 dl gecondenseerde melk, 1 bouillonblokje van vis of van groenten, boter, 2 eetlepels citroensap, peper en zout, 2 eetlepels maïzena T u i n k r u i d e n : 1 teentje look, een klein takje tijm BEREIDING
: De lente-uitjes in stukken snijden (of de ajuin fijnsnijden) en 5 minuten laten stoven in wat boter. De wijn bij de ui gieten en de fijngesneden look, de tijm en bouillonblokje toevoegen. Dit 10 minuten zachtjes laten koken. Ondertussen de vis spoelen en in stukken snijden van ongeveer 6 cm lang. In de pot met groenten leggen, kruiden met peper en zout, aan de kook brengen en gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje laten verder sudderen. De champignons in stukken snijden (kleine halveren, grote in vier) en afzonderlijk stoven in wat boter. Het citroensap toevoegen en kruiden met peper en zout. Doe de champignons en garnalen bij de gaargekookte vis. Giet nu het sap in de pan van de champignons om deze gemakkelijker te kunnen binden. Roer de maïzena door de gecondenseerde melk en bindt hiermee de visbouillon tot een vrij dikke romige saus. Giet deze saus terug bij de vis en roer voorzichtig om (hierbij wordt de saus opnieuw wat dunner). Serveersuggestie : met frietjes of met aardappelpuree Variante : kan ook met rivierpaling klaargemaakt worden Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |