_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Zeevruchten "Moron" uit Cuba

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Zeevruchten Cuba 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Cuba)

 

Voorgerecht

Voorgerechten - Zeevruchten - Tapas - Cuba

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 kg mosselen, 1 kg schelpjes, 200 gr gepelde roze garnalen, ½ kg gekookte krabklauwen, ½ dl tomatenblokjes, 1 ajuin, peper, 50 gr boter

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look

BEREIDING :

De mosselen en schelpjes met wat groenten gaar koken, laten afkoelen en uit de schelpen halen.  De roze garnalen eventueel laten meekoken als je rauwe gebruikt.

De krabklauwen open breken en er het krabvlees uithalen.

Ajuin heel fijn snijden en licht bruin bakken in de boter.  De fijngesneden look op het einde even laten meebakken.

De tomatenblokjes en alle zeevruchten toevoegen.  Al roerend opwarmen en op afzonderlijke borden schikken.  Garneren met een schelpje, een halve mosselschelp en een krabschaar.

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood

Serveersuggestie :  in kleinere portie opdienen als tapa

Wijntip : droge witte wijn (vb. een Chileense Chardonnay)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina