_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Zwitserse kaasfondue
BENODIGDHEDEN
: 300
gr Comté, 300 gr Emmentaler, 300 gr Appenzeller (alle kazen gemalen), 2
teentjes look, 1/2 l droge witte wijn, citroensap, 1 borrelglaasje Kirsch, 1
eetlepel maïzena, peper, muskaatnoot, 2 stokbroden, BEREIDING
: Snij het stokbrood in blokjes. Meng de sla met wat olijfolie en wijnazijn. De tomaten halveren en iedere helft in dunne schijfjes snijden, snij het sjalotje fijn en strooi over de tomaten, kruiden met peper en zout. Doe de wijn en enkele druppels citroensap in de caquelon (aardewerken pot) en breng deze aan de kook. Snij de teentjes knoflook fijn en doe ze in de pot, kruid met muskaatnoot en veel peper van de molen. Voeg al roerend beetje bij beetje de kaas toe en blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Meng de maïzena met de Kirsch en bind hiermee de fondue (laat nog enkele minuten zachtjes koken, hierbij blijven roeren). Breng de caquelon op tafel en hou warm op een zacht brandend vuurtje (vb. van het fonduestel). Snij het stokbrood in blokjes, om met een fonduevorkje door de gesmolten kaas te roeren. Serveersuggestie : op het einde van de fondue kunnen 1 of 2 eieren in de caquelon gebroken worden, deze goed omroeren met het restje kaas, even laten bakken en het vuurtje doven Variante : een kaas kan vervangen worden door een andere soort, of er kunnen meerdere soorten gebruikt worden (zoals Gruyère, Raclettekaas, ...) Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |