_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

 'Insalata', Italiaanse salade

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

 

Voorgerecht

- Groenten - Voorgerecht - Salades - Tuinkruiden - ItaliŽ -

4 personen

 

Een oude Italiaanse volkswijsheid zegt dat er voor het maken van een goede salade altijd vier personen nodig zijn.

'Een verstandig mens voor het zout,
een verkwistend mens voor de olie,
een gierig mens voor de azijn
een geduldig mens om alles te mengen'.

Veel meer hoeft u niet te weten om een goede salade te maken.

 

BENODIGDHEDEN en BEREIDING : 

Rauwe en gekookte groenten (afgekoeld)  naar keuze volgens het seizoen, een goede olijfolie, rode wijnazijn, zout, en vier personen om de salade te maken.

Exacte hoeveelheden zijn niet te geven:
- voor tomaten en komkommer is meer zout nodig dan voor witloof en bleekselder
- voor asperges en aardappelen is meer azijn nodig dan voor wortelen en paprika
- voor groene salade is meer olie nodig dan voor groene boontjes en bloemkool

Je kan dan ook nog verse tuinkruiden aan de salade toevoegen om deze pittiger te maken:
- fijngehakte basilicum bij tomaten
- fijngehakte dille bij komkommer
- fijngehakte peterselie bij wortelen
- fijngesneden bieslook bij aardappelen
- een fijngesneden sjalotje geeft aan alle salades een pittiger smaak
- de kom voor het mengen met een half teentje knoflook inwrijven geeft een geurig aroma aan de salade

Bij het opdienen kan je nog de pepermolen in handbereik zetten, zodat elkeen naar eigen smaak kan bijkruiden

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina