_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Artisjokken met vinaigrette

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Artisjok met vinaigrette 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Groenten - Voorgerechten - Hapjes - Tuinkruiden - Vegetarisch - Land

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 artisjokken

Vinaigrette: 2 eetlepels witte wijnazijn, ½ eetlepel mosterd, 1 dl maïsolie, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  1 eetlepel vers gehakte peterselie  en/of  1 eetlepel vers gehakte bieslook

BEREIDING :

De artisjokken in een ruime kookpot leggen en water toevoegen tot ze onder water staan.
Aan de kook brengen en dan gedurende 1 uur zachtjes laten verder koken.  Uit het water halen en laten afkoelen.

Een vinaigrette maken van alle ingrediënten en deze bij de artisjokken opdienen.

 

Serveersuggestie :  als voorgerecht 1 artisjok per persoon met een kommetje vinaigrette, en eventueel wat stokbrood

Variante : opdienen als hapje bij het aperitief, 1 artisjok per 3 personen

Wijntip : een droge witte wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina