_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Erwtensoep

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Erwtensoep / Snert

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel

 

Soep

Groenten - Soepen - Tuinkruiden

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr gedroogde spliterwten, 2 uien, 1 grote steel prei, enkele takjes selder (of een stuk knolselder), een stuk varkensvlees (staart, poot of spek), peper en zout, 3 eetlepels Worcestersaus, olijfolie

T u i n k r u i d e n :  een tak tijm, 2 laurierblaadjes

BEREIDING :

De uien en prei in stukken snijden en enkele minuten in de olijfolie laten bakken.  De erwten spoelen in koud water en deze samen met de selder en het vlees in de kookpot doen.  Kruiden met peper en zout, de Worcestersaus, tijm en laurier.  2 liter water over de groenten gieten en aan de kook brengen.

Als het kookt, de warmtebron verminderen en met deksel op de pot gedurende 1 uur laten sudderen.

Het vlees, de laurierblaadjes en takje tijm uit de pot nemen en het geheel fijn mixen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met broodcroutons

Variante : je kan er een maaltijdsoep van maken door stukken vlees (spek, rookworst, ...) mee op te dienen

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina