_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Frikandon

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Frikandon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 Mijn menu in foto's  

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Eenvoudig

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr gehakt (vb gemengd varkens- en rundergehakt), 1 ei, 4 beschuiten, muskaatnoot, peper en zout, 1 eetlepel porto. 

T u i n k r u i d e n :   1 sjalotje

BEREIDING :

Het gehakt in een kom doen en er de verkruimelde beschuiten bijvoegen.  Het sjalotje heel fijn snijden en samen met het ei ook bij het vlees doen.  Eventueel nog wat extra muskaatnoot, peper en zout toevoegen (mag flink gekruid smaken) en alles goed door mekaar roeren.

Maak een broodje en leg het in een vuurvaste ovenschotel.  Met de porto overgieten om een mooie bruine gesloten korst te krijgen.

Laat gedurende 50 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C.

Je kan de frikandon zowel warm als koud opdienen, bij warm opdienen in dikke sneden, bij  koud opdienen in dunne sneden snijden.

 

Serveersuggestie :  warm opdienen met warme kriekjes of mirabellen en aardappelkroketten

Serveersuggestie :  koud opdienen met koude peertjes en bruin brood

Variante : je kan er eventueel samen met het sjalotje nog wat fijngehakte peterselie onder mengen

Wijntip : een halfdroge of  droge witte wijn (vb een Müller-Thurgau)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina