_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gentse stoverij

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel februari

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Stoofpotje - Bierkeuken - België

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 kg rundvlees in blokjes (stoofvlees), 1 flesje (33 cl) donker bier Corsendonck, 1 bouillonblokje van rund, 2 uien, 1 snede peperkoek, 1 eetlepel Tierenteyn mosterd, 1 dikke snede brood, 25 gr boter en evenveel olijfolie, zout, peper van de molen, eventueel maïzena

T u i n k r u i d e n : 1 teentje look, 2 laurierblaadjes, 1 tak tijm, een paar peterseliestengels

BEREIDING :

De boter en olijfolie samen verwarmen in een gietijzeren kookpot.  Hierin de stukken vlees bruin bakken. 

Ondertussen de ajuin en look fijn snijden, bij het vlees voegen en nog even laten verder bakken.

Kruiden met peper en zout, het bier erover gieten, de laurier, tijm, peterselie en het bouillonblokje toevoegen.  De peperkoek in stukjes breken en ook in de pot doen.

De korst van het brood snijden en er dan de mosterd over smeren.  Leg dit bovenop het vlees in de kookpot en breng aan de kook.  Laat alles nu met deksel op de pot gedurende 1½ uur zachtjes sudderen.

Je kan de saus eventueel nog wat dikken met maïzena, gebroken in wat water.

 

Serveersuggestie :  op zijn Gents opdienen met appelmoes en gekookte aardappelen

Serveersuggestie :  of je kan het ook opdienen met sla en frietjes

Variante : ieder Gents gezin heeft wel zijn eigen specifiek gerechtje

Dranktip : een donker bier Corsendonck, of een ander bruin Belgisch bier

Wijntip : een kruidige rode wijn (vb. Australische Shiraz)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina