_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Groentelasagne

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu degustatie

 

Bijgerecht

Pasta - Groenten - Bijgerechten - Tuinkruiden - Ovenschotel

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr voorgekookte lasagne, 1 aubergine, 200 gr tomatenblokjes, 150 gr rode paprika, 200 gr wortelen, 150 gr champignons, 1 ajuin, olijfolie, arachideolie, boter, 50 gr gemalen Emmentaler, 50 gr gemalen Parmezaan, peper en zout.

Béchamelsaus: ˝ l melk, 40 gr boter, 40 gr bloem, muskaatnoot, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look

BEREIDING :

De aubergine in dunne plakken snijden, leg deze op een schaal, bestrooi met zout en laat 20 minuten staan.  Spoel de plakken dan af met koud water en dep ze droog.  Bak langs beide kanten in wat olijfolie.

De ajuin, de paprika, de wortelen en de champignons in fijne blokjes snijden.
Een vrij dikke béchamelsaus maken, kruiden met muskaatnoot, peper en zout, en er de gemalen kaas doorroeren.

Verwarm 2 eetlepels arachideolie in de wok en hierin de helft van de ajuin, 1 fijngesneden teentje look en de paprika gedurende enkele minuten roerbakken.  De tomatenblokjes erbij doen en kruiden met peper en zout.  Giet dit in een kom en zet opzij.

Opnieuw 2 eetlepels arachideolie verwarmen in de wok en hierin de rest van de ajuin, 1 fijngesneden teentje look en de wortelen gedurende enkele minuten roerbakken.  De champignons erdoor roeren en nog even laten meebakken.  Kruiden met peper en zout. 

Een stenen ovenschotel inwrijven met boter en de lasagne samenstellen.
Eerst een laag lasagne, dan het mengsel van wortelen en champignons, een laag lasagne, dan de plakken aubergine, een laag lasagne, dan het mengsel van tomaten en paprika, en nog een laag lasagne.  De kaassaus erover verdelen en gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.

 

Serveersuggestie :  in stukjes snijden en opdienen bij een vleesschotel (vb.bij  lamfilet, rundgebraad of varkenshaasje)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina