_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Groenten macédoine

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel mei

 Mijn menu in foto's

 

Voorgerecht

Groenten - Voorgerechten - Salades - Vegetarisch - Tuinkruiden - Creatief met restjes - Eenvoudig - Frankrijk

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

400 gr verse groenten : 2 wortelen, groene boontjes, verse of diepvrieserwtjes

Saus : 2 eetlepels mayonaise, 1 koffielepel mosterd, peper van de molen

T u i n k r u i d e n :   bieslook

BEREIDING :

Alle groenten spoelen en dan in kleine blokjes snijden (van 5 à 8mm).

Ongeveer 2 dl gezouten water aan de kook brengen en de gesneden groenten toevoegen.  Met deksel op de pan gedurende 10 minuten zachtjes laten koken.  De groenten in een vergiet doen om uit te lekken en laten afkoelen en dan minimum 1 uur in de koelkast zetten.

Al de ingrediënten voor de saus goed mengen.  Dit door de koude groenten roeren.

De macédoine over 2 borden verdelen en de bieslook er rond strooien.

 

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood

Variante : je kan in de winter andere groenten gebruiken, zoals knolselder, koolrabi, ...

Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Muscadet)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina