_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Hazenrug met rode wijnsaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

- Wild - Hoofdgerechten - Tuinkruiden

2 à 3 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 gepelde hazenrug (±500 gr), 1 flinke ajuin, 1 teentje knoflook, ½ blokje runderbouillon, 2 dl rode wijn, olijfolie voor de saus, boter om het vlees te bakken, (eventueel maïzena), peper en zout.

T u i n k r u i d e n :   1 laurierblad, een takje verse tijm.

BEREIDING :

Snij de ajuin en het teentje look fijn en bak ongeveer 10 minuten in de olijfolie (tot de ajuin begint te kleuren, maar niet laten bruin worden).  Doe er de laurier en tijm bij, kruiden met peper en zout en de rode wijn erover gieten.  Laat dit dan inkoken tot bijna de helft.

Bak ondertussen de hazenrug in de boter rondom goed bruin, en laat deze dan nog enkele minuutjes verder bakken (is op zijn best als hij binnen in nog rosé is).  Haal het vlees uit de pan en houd het warm.

Maak de bakresten in de pan los met wat water en doe er dan de rode wijnsaus bij (zonder het laurierblad en het takje tijm).  Laat alles nog eens doorkoken en eventueel binden met wat gebroken maïzena.

    Serveersuggestie :  opdienen met aardappelkroketjes, gestoofde groenten en/of fruit 

    Variante : je kan het bouillonblokje vervangen door wildfond, met de braadresten laten inkoken en dan door een puntzeef roeren.

    Wijntip : een flinke Bordeaux (vb een Fronsac)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina