_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Indische tomatensoep

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Indische tomatensoep

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

MENU land en streek (Sri Lanka)

Dagschotel maart

 

Soep

Groenten - Soepen - Tuinkruiden - India - Sri Lanka

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Een blik tomatenblokjes (1 liter),  2 ajuinen, 3 eetlepels suiker, 1 bouillonblokje van kip, olijfolie, chilipeper, peper en zout.

T u i n k r u i d e n :   4 laurierblaadjes

BEREIDING :

De olie opwarmen en hierin de fijngesneden ajuin enkele minuten bakken.  De tomaten toevoegen samen met 1 liter water, de suiker, het bouillonblokje en de laurier.  Aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken.

De laurierblaadjes verwijderen en dan de soep mixen.  Op smaak brengen met peper, zout en chilipeper.

 

Serveersuggestie :  opdienen met een stuk wit brood en boter

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina