_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kalkoen met appeltjes in de wok

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Groenten - Fruit - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Wok - Wereld'Fusion'Keuken

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

600 gr kalkoenfilet, 100 gr gerookte spekblokjes, 2 ajuinen, 1 gele paprika, 2 harde lichtzure appelen, 50 gr boter, 2 dl gevogeltefond (of bouillon van ˝ blokje), 4 eetlepels Ketjap (zoete sojasaus), 1 dl saké, peper en zout, 1 koffielepel paprikapoeder, 1 koffielepel maďzena.  

T u i n k r u i d e n :   2 teentjes knoflook, een takje tijm

BEREIDING :

De ajuin grof snijden, de look fijn snipperen en de paprika in stukjes snijden.  De kalkoenfilet in hapklare stukken verdelen.

De boter in de wok opwarmen en hierin de spekblokjes licht krokant bakken.  De stukken kalkoen erbij doen en enkele minuten roerbakken.  
De gebakken kalkoen daarna op het rooster in de wok leggen.

Ajuin, look en paprika nu in de wok doen en ook enkele minuten roerbakken.  De blokjes kalkoen er opnieuw bijdoen, samen met de tijm (enkel de blaadjes) en kruiden met paprikapoeder, peper en zout. 
De gevogeltefond en ketjap in de wok gieten en al roerend aan de kook brengen.  Met deksel op de wok ongeveer 5 minuutjes laten sudderen.  
De maďzena oplossen in de saké en hiermee de saus binden.

Ondertussen de appelen schillen en in dobbelsteentjes snijden.  Deze dan onder het vlees in de wok mengen en nog enkele minuten laten opwarmen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte rijst, met sojasaus en sambal oelek op de tafel

Wijntip : een smaakvolle witte wijn (vb. een Pouilly Fumé)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina