_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kikkerbilletjes uit de Provence

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Voorgerechten - Vis - Eenvoudig - Tuinkruiden - Frankrijk

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

16 kikkerbilletjes, 80 gr boter, peper en zout, 3 eetlepels bloem

T u i n k r u i d e n :   10 teentjes knoflook, bos peterselie, een takje tijm

BEREIDING :

De bloem in een plastiekzak doen en flink kruiden met peper en zout.  Doe er de kikkerbilletjes bij (eerst laten ontdooien en droogdeppen met keukenpapier), sluit de zak en schud deze tot alle kikkerbilletjes met bloem bedekt zijn.

De peterselie fijn hakken, de blaadjes tijm van het takje halen en de look fijnsnijden.  Laat de boter smelten en roer er de look, tijm en peterselie door.  Verdeel dit over 4 ovenvaste schoteltjes en leg er de kikkerbilletjes op.

Laat gaar worden in een voorverwarmde oven van 180 C gedurende 25 minuten (na 10 minuten de kikkerbilletjes omkeren).

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood

Wijntip : een droge witte wijn (vb pinot gris uit Alsace)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina