_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kippenbout in roomsaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Stoofpotje - Frankrijk

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

6 kippenbouten (ongeveer 1,5 kg of een Mechelse koekoek, of een poulet de Bresse), 50 gr boter, 1 ajuin, 1 dl droge witte wijn, ½ l culinaire room (of gecondenseerde melk voor een lichtere saus), 250 gr champignons, peper en zout. 

T u i n k r u i d e n :  4 teentjes look, 1 laurierblad, een takje tijm, peterselie

BEREIDING :

Alle kippenbouten in 2 stukken snijden (of de kip in kleine stukken verdelen), de boter verhitten in een gietijzeren pot en het vlees rondom aanbakken. 

De fijngesneden ajuin en halve teentjes knoflook toevoegen, kruiden met peper en zout.  Blussen met de wijn, en de fijngehakte peterselie, tijm en laurier toevoegen.

Met deksel op de pot gedurende 50 minuten laten sudderen.  
Ondertussen de champignons in wat boter gaarstoven.

Dan het vlees uit de pot nemen en in een schaal leggen.  De room en de champignons bij de saus voegen en ongeveer 10 minuten laten inkoken, hierbij regelmatig roeren.

Het vlees nog enkele minuten in de saus opwarmen en opnieuw in de schaal leggen.  De saus erover gieten en opdienen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte rijst, gebakken krielaardappeltjes of aardappelpuree

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Pouilly Fumé) of lichte rode wijn (vb. Beaujolais)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina