_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Konijn 'Sint Canarus'

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de herfst

 

 

Hoofdgerecht

- Vlees - HoofdgerechtenStoofpotjeBierkeuken - Tuinkruiden - BelgiŰ -

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 konijn (in stukken verdeeld), 2 grote uien, 2 teentjes look, 1 flesje bier 'Sint Canarus' (33 cl), olijfolie, 1 snede peperkoek, 1 snede bruin brood, 2 eetlepels graantjesmosterd, 100 gr gerookt spek (in blokjes), 8 gedroogde pruimen, peper en zout.

T u i n k r u i d e n :   een takje tijm, 2 laurierbladen.

BEREIDING :

Neem een gietijzeren pot en verwarm de olijfolie.  De stukken konijn hierin aan alle kanten bruin bakken.  De ajuin in grove stukken  snijden en samen met het spek enkele minuten laten meebakken.  Kruiden met peper en zout.

De peperkoek in stukken breken, deze samen met de fijngesneden look, de tijm, laurier en de gedroogde pruimen in de kookpot doen en daarna alles overgieten met de Sint Canarus.  De snede bruin brood besmeren met de graantjesmosterd en deze bovenop het vlees leggen.

Met deksel op de pot 1Ż  tot 2 uur op een zacht vuur laten stoven.  Indien je een dikkere saus wenst, kan je deze net vˇˇr het opdienen binden met wat ma´zena opgelost in water.

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte aardappeltjes en appelmoes gemengd met pruimen.

Biertip : drink er een Sint Canarus bij (of ander blond bier van hoge gisting)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina