_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Konijn uit de Condroz

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu in de winter

 Mijn menu in foto's 

 

 

Hoofdgerecht

- Vlees - Hoofdgerechten - Stoofpotje - Tuinkruiden - BelgiŽ -

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

1 konijn, 3 kruidnagels, 150 gr sjalotten, 4 eetlpl jenever, 1 eetlpl honing, 1 eetlpl witte wijnazijn, 75 gr boter, 50 gr bloem, peper en zout, 1 bokaal mirabellen.

T u i n k r u i d e n :   een flinke tak tijm, 2 laurierblaadjes

BEREIDING :

Het konijn in stukken versnijden, in wat bloem wentelen en in de boter aan alle kanten goudbruin bakken.

De sjalotten fijn snijden en bij het konijn voegen.  Zodra ze glazig zijn ze deglaceren met de jenever.  Er vervolgens de honing, kruidnagels, tijm en laurier, de azijn, 1 dl sap van de mirabellen en 2 dl water bijvoegen.  Kruiden met peper en zout.

Met deksel op de pan gedurende 2 uur zachtjes laten sudderen.  De mirabellen 15 minuten voor het einde van de gaartijd toevoegen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte aardappelen

Variante : de mirabellen kunnen vervangen worden door 250 gr gedroogde pruimen (de pruimen eerst enkele uren in water laten weken en deze 30 minuten laten meestoven)

Dranktip : een bruin biertje (Oud Zottegems, Rodenbach, Trappist, Corsendonck, ...)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina