_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Lamsragout

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

Dagschotel

 

Hoofdgerecht

- Vlees - Hoofdgerechten - Stoofpotje - Tuinkruiden

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

600 gr stoofvlees van lam (vb. van de bout), 1 grote ajuin, 2 teentjes look, peper en zout, olijfolie, 1 eetlepel bloem, 2 dl melk, 250 gr champignons, boter, citroensap.

T u i n k r u i d e n :   een laurierblad, een flinke tak tijm, rozemarijn, gedroogde oregano, verse peterselie.

BEREIDING :

Het lamsvlees in stukken snijden van 2 3 cm, dan rondom bruin bakken in de olijfolie.  De fijngesneden ajuin en look toevoegen, nog even laten verder bakken.  Kruiden met peper en zout, alle tuinkruiden (behalve de peterselie) toevoegen.  Met l water overgieten, aan de kook brengen en 1 laten sudderen met deksel op de pot.

De champignons afzonderlijk gaarstoven in wat boter en kruiden met peper en zout.  Deze bij het vlees voegen en op smaak brengen met wat citroensap.  

Roer de bloem door de melk en bindt hiermee de saus, laat nog even doorkoken.  Je kan de gehakte peterselie er nu ook doorroeren, ofwel de ragout ermee bestrooien net voor het opdienen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelpuree, aardappelkroketjes of gekookte rijst

Wijntip : een fruitige rode wijn (vb. een Zuid-Afrikaanse Pinotage)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina