_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Lengfilet met courgette

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Vis - Groenten - HoofdgerechtenTuinkruiden - Creatief met restjes - Eenvoudig

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 stukken lengfilet (of andere vis), 200 gr kerstomaatjes (of 2 grote tomaten), 6 plakken courgette van 2 cm dik, olijfolie, boter, 2 eetlepels tomatenketchup, chilipeper, peper en zout.

T u i n k r u i d e n :  gedroogde oregano

BEREIDING :

De plakken courgette langs beide zijden met zout bestrooien, een kwartier laten rusten en daarna afdrogen met keukenpapier.  Indien grote plakken, de kern met de zaden wegsnijden.

Wat  boter laten smelten in een braadpan en hierin de vis gaarbakken.  Kruiden met peper en zout.

In een andere braadpan wat olijfolie opwarmen en hierin de plakken courgette gedurende 15 minuten bakken (hierbij een paar keer omdraaien).  Flink kruiden met peper en gedroogde oregano.

Ondertussen de tomaten in stukjes snijden (indien grote tomaten, de pitjes verwijderen).

Haal de gebakken vis uit de pan en hou deze warm.  De stukjes tomaat in het braadvocht doen en met een vork tot moes pletten.  De tomatenketchup en chilipeper naar smaak toevoegen en alles even laten doorkoken.

Neem twee voorverwarmde borden en schik op ieder bord een plak courgette.  Leg er een stuk visfilet bovenop en verdeel de saus over de stukken vis.  Leg dan op elk bord nog twee plakken courgette en dien op.

 

Serveersuggestie :  je kan er eventueel nog een roosje aardappelpuree bij serveren

Wijntip : een droge witte wijn met wat zuren (vb. een witte Bourgogne)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina