_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Mosselen met een vleugje look

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Mosselen 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu in de winter

 Dagschotel in januari

 Dagschotel in november

 Mijn menu in foto's  

 

Hoofdgerecht

Zeevruchten - Hoofdgerecht - Tuinkruiden 

1 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

1 1,5 kg mosselen, 1 ajuin, 1 teentje knoflook, peper en zout, olijfolie, 1 dl gecondenseerde melk.  

T u i n k r u i d e n :  enkele takjes selder (of een takje lavas), enkele takjes peterselie, en eventueel enkele verse korianderblaadjes.

BEREIDING :

De mosselen grondig spoelen, uit het water halen en laten uitlekken.  De selder en alle tuinkruiden spoelen.

Ondertussen de olijfolie opwarmen in een mosselpot en hierin de gesneden ajuin enkele minuten bakken.  Er de fijngesneden look bijvoegen en nog een minuutje laten verder stoven.

De mosselen in pot doen en er dan de fijngesneden selder, lavas, peterselie en koriander bovenop leggen.  Kruiden met peper en zout.

De mosselen met deksel op de pot aan de kook brengen.  Als ze koken eens goed opschudden en nog enkele minuten laten verder koken.

De mosselen opdienen met frietjes of brood (bruin brood en stokbrood) en met een eenvoudig mosselsausje (2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel witte wijnazijn en wat fijngehakte peterselie of bieslook in een kommetje doen, kruiden met peper van de molen, alles goed mengen).

Na de mosselmaaltijd, het kookvocht met de overgebleven groenten in de pot nog eens opwarmen en er de gecondenseerde melk doorroeren.  Nog even laten koken en eventueel met wat peper bijkruiden.

De soep heet opdienen met stokbrood.

 

Wijntip : een droge witte Bordeaux

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina