_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Paling met champignons en garnalen

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Paling 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 Mijn menu in foto's 

 

 

Hoofdgerecht

Vis - Hoofdgerechten - Tuinkruiden

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 kg paling (gekuist) in moten van 5 cm, 250 gr champignons, 150 gr gepelde garnalen, 1 dl droge witte wijn, 2 dl gecondenseerde melk, 40 gr boter, 1 ajuin, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel citroensap, 1 koffielepel ma´zena, peper en zout

T u i n k r u i d e n : 1 teentje look, 1 eetlepel fijngesneden peterselie

BEREIDING :

De boter opwarmen en hierin de fijngesneden ajuin en look 5 minuten zachtjes laten bakken.

De paling toevoegen, overgieten met de witte wijn, tomaten puree erbij doen en kruiden met peper en zout.

Aan de kook brengen en Ż laten sudderen met deksel op de pot.

Ondertussen wat boter smelten in een andere kookpot, er de in schijfjes gesneden champignons bijdoen, besprenkelen met het citroensap en enkele minuten stoven.  De ma´zena door de gecondenseerde melk roeren en bij de champignons gieten, er de peterselie doorroeren.

Champignons met saus dan in de pot met paling doen en nog ongeveer 10 minuten samen laten verder sudderen.  Op het einde er de garnalen doorroeren.

  

Serveersuggestie : opdienen met frietjes of met bruin brood

Variante : veel mogelijkheden (vb. zonder tomatenpuree, met room in plaats van gecondenseerde melk, ...

Wijntip : een krachtige droge witte wijn (vb. een Chardonnay)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina